Rejsedagbog, Skiweekend Saas-Fee 16-18. feb 07 (20) - RejseUniverset

Skiweekend Saas-Fee 16-18. feb 07 (20)

Denne rejsedagbog foregår i Schweiz og er en del af rejsen 'Allan og Sanne i Schweiz'.

DagbogInfo

Visninger 1008 gange
Opdateret 2007-02-25 18:16:47
Dagbogsindlæg 19. ud af 41 indlæg
Tilføj kommentar til rejsen: Allan og Sanne i Schweiz Tilføj kommentar
Vis kommentarer' Vis kommentarer (18 stk)
Næste dagbogsindlæg: 'Fastelavn, den 26-28. februar 2006 (21)' Næste
Forrige dagbogsindlæg: 'Skiweekend til Laax i Graubünden 2.-4. feb 07 (19) Forrige
Schweiz

RejseInfo

Afrejsedato 2006-04-01
Hjemkomstdato 2008-02-01
Profil slaursen76
Læs rejsebeskrivelsen: 'Allan og Sanne i Schweiz' Læs Rejsebeskrivelse

Del med andre

Rejsedagbog

Print Print Rejsedagbogen: Skiweekend Saas-Fee 16-18. feb 07 (20)

Denne gang skulle vores skiweekend gå til kantonen med de mest kendte skisportssteder, nemlig Wallis. Vi valgte at besøge skisportsstedet Saas-Fee, som er kendt for sin snesikkerhed, og som bestemt er noget man værdsætter i denne sæson. Vi valgte som tidligere at køre fredag, desværre var det sammen med alle hollænderne og tyskerne, som også var på vej på skiferie. Det betød, at vi stort set sad i kø fra Basel til Bern. Til gengæld var der næsten ingen trafik fra Bern til Saas fee, da de fleste skulle over Lausanne, og vi havde valgt at benytte biltoget ind gennem alpekæden (Kandersteg-Goppenstein). Vi ankom om aftenen kl. 21:00 til vores hotel (se billedet), som var et ganske nydeligt sted. Værelset var småt men godt.

 

 

Lørdag morgen skinnede solen fra en skyfri himmel, selvom værelset var lille var udsigten til gengæld stor. Billedet er taget fra vores værelse.

 

 

Efter at vi havde travet små 10 minutter fra vores hotel til liften, var vi klar til at tage på toppen. Det betød, at vi skulle med to gondoler og til sidst et bjergtog, som kører inde under Gletcheren. Saas fee har i øvrigt verdenens største gletcher-grotte, vi valgte dog at stå på ski og nyde vejret i stedet for at se grotten. Vejret var pragtfuldt, og da bjergtoget stoppede i 3500 meters højde, mødte denne udsigt os.

 

 

Morgenopvarmningen bestod af skiløb fra 3500 til 1800 meters højde (ned til Saas-fee by), og så var man jo lige som varmet op til resten af dagen. Det betød da også, at vi både havde en frokost og eftermiddagspause, da vi på forholdsvis kort tid fik mange kilometer i benene. På vores eftermiddagspause mødte vi et gugge-band, som spiller til fastelavn. Det lød kanon godt, og så kunne man sidde og nyde musikken, mens man slikker eftermiddagens solskinsstråler.

 

 

På mange af pisterne løber man parallelt med de store gletschere, og det er noget helt særligt at være så tæt på en gletscher.

 

 

Efter en lang skidag besluttede vi os for at tage hjem. Lige ved siden af vores hotel lå der en meget populær afterskibar, som vi besluttede os for at besøge og væde ganen med et par af de populære drinks, jäger-te. Det gugge-band, som vi havde mødt tidligere på dagen, kendte åbenbart også denne bar, så de gav et par gode numre, inden de fik lidt til ganen.

 

 

Efter showet kom endnu et gugge-band og spillede, så der var rigtig gang i den. To drinks og god musik kan nemt få én i godt humør, når man har stået på ski hele dagen.

 

 

Om søndagen var vejret endnu mere pragtfuldt end om lørdagen, hel blå himmel og rigtig god sne, og det får jo en i super godt humør.

 

 

 

Efter et par timers skikørsel, skulle maskinen igen tankes op, og så er det jo fedt, når man får en stor portion og kan nyde maden udenfor. Her ses Allan med et stort smil.

 

 

Her ses en af træklifterne i fuldt sol, hvor det er dejlig varmt at køre opad pisten, men kun få timer efter var hele pisten i skyggen. Vi frøs som aldrig før, så det gjaldt om at komme over i området, hvor der endnu var sol på.

 

 

Desværre fik søndagen også en ende, og vi måtte vende snuden hjemad. På vej fra Saasfee kører man et langt stykke for at komme udad dalen, men det kan skam også være et flot syn. Her ses udsigten på vej hjemad, hvor der endnu var aftensol på de højeste tinder.

 

Forfatter: Allan

 

 

 

 

 

 

 

Verdens lande

Vælg land:

RejseUniverset

Trænger du til at rejse og opleve noget nyt, så find inspiration og praktiske oplysninger her!

Se eksempler på rejsedagbøger

Partnersites

Copyright RejseUniverset.dk | Kontakt RejseUniverset.dk