Rejsedagbog, Skitur til Grindelwald d. 28 januar 2007 (17) - RejseUniverset

Skitur til Grindelwald d. 28 januar 2007 (17)

Denne rejsedagbog foregår i Schweiz og er en del af rejsen 'Allan og Sanne i Schweiz'.

DagbogInfo

Visninger 999 gange
Opdateret 2007-02-20 20:05:19
Dagbogsindlæg 17. ud af 41 indlæg
Tilføj kommentar til rejsen: Allan og Sanne i Schweiz Tilføj kommentar
Vis kommentarer' Vis kommentarer (18 stk)
Næste dagbogsindlæg: 'Skiweekend til Laax i Graubünden 2.-4. feb 07 (19)' Næste
Forrige dagbogsindlæg: 'Julemarked i Strasbourg – 16. december (16) Forrige
Schweiz

RejseInfo

Afrejsedato 2006-04-01
Hjemkomstdato 2008-02-01
Profil slaursen76
Læs rejsebeskrivelsen: 'Allan og Sanne i Schweiz' Læs Rejsebeskrivelse

Del med andre

Rejsedagbog

Print Print Rejsedagbogen: Skitur til Grindelwald d. 28 januar 2007 (17)

Så blev det endelig tid til at tage på årets første skitur. Vi kom overhovedet ikke af sted i december, da der næsten ikke havde sneet. I januar kom der lidt sne, og i den sidste weekend i januar måned blev vi altså nødt til at komme af tage af sted, da det rev i vores ben for at løbe ned af pisterne.

Vi bestemte os for at tage til Grindelwald på en dages tur, der ligger i Jungfrau Regionen i Berner Oberland i nærheden af Interlaken. Jungfrau Regionen har 231 km pister, og i Grindelwald-delen, hvor vi var, (Kleine Scheidegg/Männlichen) er der 110 km pister. Samlet er området jo stort nok til en hel uges skiferie.

 

Vi kørte fra Basel kl. 6.30 og nåede Grindelwald kl. 8.30, og fik tildelt en p-plads tæt på liften, da der ikke var kommet så mange endnu. Så var det bare på med skistøvlerne og finde skiene frem og så med liften op. Skitøjet havde vi på hjemmefra (det lærte vi af schweizerne sidste år i Engelberg), da det så går hurtigere med at komme på pisterne. Køen ved liften var ikke så stor, så det var jo alle tiders. Lige da vi skulle til at stige på kabineliften, kom jeg i tanke om, at vi ikke havde fået betalt for vores p-plads, så Allan måtte styrte af sted for at få det ordnet. Så det gik der lige lidt ekstra tid med, æv! Men op kom vi da, og det var en utrolig flot udsigt, der ventede på toppen af bjerget Männlichen i 2230 m højde.

 

Udsigten fra Männlichen, og som I måske kan se, er pisterne endnu næsten tomme for folk.

 

Billede taget mod First skiområdet, der ligger modsat Männlichen.

 

Så blev det tid til årets første tur ned af pisterne, og det nød vi! Der var ikke så meget sne, men det gik lige, dog var pisterne ind imellem lidt iset. Om eftermiddagen begyndte græs og sten at titte frem på de nederste pister, så det var lidt skidt.

 

 

Her er udsigten mod Brienzersee. Den kan skimtes i baggrunden.

 

Her er Allan foran den flotte udsigt over bjergene:

 

Frokosten blev indtaget udenfor på Kl. Scheidegg i 2061 m højde med udsigt til den berømte alpetrio Eiger, Mönch og Jungfrau. Mönch var jo det bjerg Henning besteg, så det var jo lidt sjovt at være så tæt på det. Vi kunne også se Eiger Nordwand, som de kun de vanvigtigste bjergklatrere bestiger. Denne side af bjerget er fuldstændig lodret!! Vejret var super, så vi nød frokosten i fulde drag.

 

 

Her ses Allan studere pistekortet nærmere under frokosten.

 

Ved Kl. Scheidegg mødes togene, der kommer fra hver sin side af bjerget på vej mod toppen af Jungfrau. Nogle af togene går kun til Kl. Scheidegg, mens andre går til Eigergletscher og Jungfrau. Der er en togstation her, og det var lidt underligt at køre på ski over skinnerne, for at komme til modsatte perron.

 

 

Her ses togstationen ved Kl. Scheidegg:

 

Så er vi på vej om bord i toget. Vi tog med dette tog til Eigergletscher, der ligger i 2320 m højde. Skiene kommer på et stativ forrest på toget:

 

 

Her ses Eigergletscheren:

 

 

Nu er vi på toppen af Lauberhorn i 2472 m. højde, og her er udsigten ned mod Kl. Scheidegg:

 

Her er Sanne på en af pisterne:

 

Og her er udsigten mod Eiger (til venstre) og Mönch (til højre):

 

Som altid på skiture findes der disse forbandede glidestykker, som man skal stage sig frem og kæmpe sig igennem, og her venter jeg på Allan, der kommer frem rundt om svinget:

 

Verdens lande

Vælg land:

RejseUniverset

Trænger du til at rejse og opleve noget nyt, så find inspiration og praktiske oplysninger her!

Se eksempler på rejsedagbøger

Partnersites

Copyright RejseUniverset.dk | Kontakt RejseUniverset.dk