Rejsedagbog, Julemarked i Strasbourg – 16. december (16) - RejseUniverset

Julemarked i Strasbourg – 16. december (16)

Denne rejsedagbog foregår i Frankrig og er en del af rejsen 'Allan og Sanne i Schweiz'.

DagbogInfo

Visninger 1082 gange
Opdateret 2007-01-03 17:47:42
Dagbogsindlæg 16. ud af 41 indlæg
Tilføj kommentar til rejsen: Allan og Sanne i Schweiz Tilføj kommentar
Vis kommentarer' Vis kommentarer (18 stk)
Næste dagbogsindlæg: 'Skitur til Grindelwald d. 28 januar 2007 (17)' Næste
Forrige dagbogsindlæg: 'November og December i Basel 2006 (15) Forrige
Frankrig

RejseInfo

Afrejsedato 2006-04-01
Hjemkomstdato 2008-02-01
Profil slaursen76
Læs rejsebeskrivelsen: 'Allan og Sanne i Schweiz' Læs Rejsebeskrivelse

Del med andre

Rejsedagbog

Print Print Rejsedagbogen: Julemarked i Strasbourg – 16. december (16)

Vores tysklærer havde anbefalet os at tage til Strasbourg og besøge deres julemarked, da det er et godt julemarked og byen også var er besøg værd. Så vi tog den 16. december til Strasbourg, der ligger 1½ times kørsel nord for Basel i Frankrig.

 

Det første julemarked i Strasbourg var i 1570, og der lå det omkring katedralen. Siden dengang er det blevet udvidet, og de forskellige julemarkeder er spredt ud over hele den indre bydel. Julemarkedet varede dette år fra den 25. november til 31. december. De har hvert år et ”gæsteland” på et af julemarkederne, og i år var det Rumænien. De rumænske folk var klædt ud i deres folkedragter, og man kunne købe rumænske specialiteter.

 

Da vi ankom til udkanten af Strasbourg, kørte vi lige forbi et turistkontor, så der stoppede vi og købte et kort over byen, og fik samtidig et kort over alle julemarkederne. Heri var der også oplysninger omkring julemarkedet i Strasbourg. Så vi var godt rustet til en tur i byen. Det blev noget af et cirkus at finde et parkeringshus, hvor der var ledigt, men det lykkedes da til sidst. Nu ved vi da i det mindste til en anden gang, hvor vi nemt kan parkere.

Vi havde parkeret i den vestlige del af byen, der hedder ”La Petite France”, og det betød så, at vi startede med at gå direkte ind i den rigtig gamle del af byen, hvilket jo var meget heldigt.

 

I den del af byen var der en flot dæmning, der blev bygget i 1681 for at forstærke den forældet middelalderlige befæstning. I 1300-tallet kunne man lukke sluseportene og dermed oversvømme den sydlige del af byen, og dermed sikre mod angreb. I 1900-tallet blev der bygget endnu et niveau på, og i 1960’erne blev der sat en terrasse op på taget.

 

”Le Barrage Vauban” (dæmningen) ses her:

 

 

Lige efter dæmning er en bro med et tårn på hver side, ”Les Ponts Couverts”, der blev bygget mellem 1200 og 1250. I middelalderen var broen lavet af træ og dækket af skrå tage. Broen blev i 19-tallet erstattet af en stenbro.

 

Broen ”Les Ponts Couverts” ses her:

 

 

Der var utrolig hyggeligt i bydelen ”La Petite France”. Der var mange bindingsværkshuse og små gader. Her var der også en del af julemarkedet. Denne del af byen blev førhen beboet af fiskere, møllere og garvere. Bindingsværkshusene er for det meste dateret fra slutningen 1600-tallet eller 1700-tallet.

 

Her ses en gade med de flotte bindingsværkshuse:

 

 

Her er endnu et billede taget ved kanalen, der render igennem byen:

 

 

Her ses en af de små stande, der var i den del af byen. Her solgte hun bl.a. de små bindingsværkshuse, de var ret flotte:

 

 

Her var en flot restaurant, vi gik forbi, hvor de også solgte ost og lign. udenfor:

 

 

Vi gik videre ind i centrum af byen og kom til pladsen, hvor katedralen ligger. Det var en stor plads, og her var der også et stort julemarked. På denne plads ligger et af Strasbourgs smukkeste huse, ”La Maison Kammerzell” (Kammerzell huset). Det tilhørte rige købmænd igennem tiderne. Stueplanet er fra det 15. århundrede, og de øvrige udskårne og bindingsværksetager er fra 16. århundrede.  

 

Her ses det flotte hus ”La Maison Kammerzell”.

 

Vi var en tur inde i katedralen og det er en kæmpestor kirke. I den ene ende af kirken, i højre side af tværskibet, er der et meget stort og flot astronomisk ur, hvor de tolv disciple paradere foran Kristus hver dag kl. 12.30. Det nåede vi desværre ikke at se.

 

Her ses en del af katedralen ovenover en af juleboderne:

 

 

Vi gik videre nordpå i byen og her var der også flere små hyggelige gader, som denne her:

 

 

Her ses Allan foran en af boderne, der lå i den nordlige del af den indre by:

 

 

Her var der rigtig mange boder med alt muligt, her ses Sanne foran en af boderne, der var fyldt med julepynt!:

 

 

Der var også en bod med de sødeste muldvarpe i alle mulige størrelser:

 

 

Her er endnu en bod fyldt med julemænd, rensdyr og lign.:

 

 

På Place Kléber stod dette kæmpe juletræ:

 

 

Strasbourg er en meget hyggelig by med masser af små hyggelige gader med flotte gamle bygninger. Der er masser af butikker, hvor man kan få brugt nogle penge. Vi kan på det stærkeste anbefale Strasbourg, også selv om det ikke lige er juletid. 

 

 

Verdens lande

Vælg land:

RejseUniverset

Trænger du til at rejse og opleve noget nyt, så find inspiration og praktiske oplysninger her!

Se eksempler på rejsedagbøger

Partnersites

Copyright RejseUniverset.dk | Kontakt RejseUniverset.dk