Rejsedagbog, Gletcherne og Theos nye bedrifter - RejseUniverset

Gletcherne og Theos nye bedrifter

Denne rejsedagbog foregår i New Zealand og er en del af rejsen 'Den store rejse'.

DagbogInfo

Visninger 2032 gange
Opdateret 2009-02-21 08:59:09
Dagbogsindlæg 22. ud af 37 indlæg
Tilføj kommentar til rejsen: Den store rejse Tilføj kommentar
Vis kommentarer' Vis kommentarer (10 stk)
Næste dagbogsindlæg: 'Wanaka - så smukt' Næste
Forrige dagbogsindlæg: 'Mens vi venter på godt vejr ved gletcherne Forrige
New Zealand

RejseInfo

Afrejsedato 2008-12-02
Hjemkomstdato 2009-03-27
Profil Den store rejse
Læs rejsebeskrivelsen: 'Den store rejse' Læs Rejsebeskrivelse

Del med andre

Rejsedagbog

Print Print Rejsedagbogen: Gletcherne og Theos nye bedrifter
11                  Sikke en fantastisk dag – på mange måder. Vækkeuret ringede kl. 6 og Pernille var først i bad. Hun kunne konstatere, at himlen var skyfri og månen var fuld! Jubii, så skal vi op og flyve. Monica skulle også i bad og nød at se bjerge. Mount Cook var dog uden for synsvinkel. Vi forlader campingpladsen kl. 7.45 for at være i butikken kl. 7.50. Her i byen ser vi Mount Cook – WOW.

 

Og selvfølgelig skal vi ud og flyve. Selskabet har allerede sendt de første maskiner af sted. Vi bliver fulgt hen til helikopteren og får alle sikkerhedsseler på og høretelefoner på. Piloten taler til os via høretelefonerne og spørger om vi er klar. Om vi er!!! Så letter vi – det kunne ikke mærkes, men vi stiger opad og så er vi på vej til Franz Joseph Gletcheren. Det var fantastisk og slet ikke til at beskrive.

 

Der går ikke mange minutter før vi er oppe over gletcheren. Vi lander i sneen/på isen, hvor gletcheren bliver født. Her får vi 8 minutter til at forsøge at lave snebolde – det kunne sneen ikke bruges til – og til at tage billeder og i det hele taget nyde udsigten. Vi er omgivet af bjergtoppe, og vi forsøger at tage det hele ind.

Herefter gennes vi ombord igen. Så går turen til Mount Cook og Mount Tasman, som ligger lige ved siden af hinanden. Vi flyver rundt om og op over bjergene. Det er sååååå flot og igen helt ubeskriveligt. Øj, hvor føler man sig lille. Monica var noget udfordret med at se ud og ned gennem vinduerne, men overvandt sig selvfølgelig og nød turen. Pernille følte trangen til at bestige bjerget, da hun sad der og kom helt tæt på.

 

Efter rundturen om bjergtoppene fløj vi til Fox Gletcheren. Det var suverænt at se, hvordan gletcheren folder sig ud og ned ad bjergene, og hvordan smeltevandet herfra danner en flod, og at se denne flod bugte sig gennem landskabet for at ende i Det tasmanske hav.

 

Vi så også den sorte gletcher, Tasman Gletcheren. Efter 40 minutters overvældende rundflyvning lander vi igen ved udgangspunktet. Monica og Pernille er helt høje. Merle synes det var sjovt at flyve med helikopter. Theo kunne ikke lide det. Det gjorde ondt i ørene. Men han faldt heldigvis i søvn oppe på gletcheren, mens vi var landet i sneen, så det meste af tiden sov han. Herefter blev vi bare så sultne og måtte have morgenmad for anden gang, og denne gang gik vi på cafe. Her fik vi solid mad med æg, men det varede ikke længe før vi blev sultne igen. Vi må virkelig have forbrændt nogle kalorier på den tur!

 

Vi havde fået anbefalet en 20 minutters film om området, så den så vi fra en blød sofa øverst i biografsalen. Den kunne ikke slå vores oplevelse ved selv at være der.

 

Det andet fantastiske, der er sket denne dag er Theos udvikling. Theo er kommet op på alle fire!!! Og da han havde øvet det over flere timer, så begyndte han at rokke frem og tilbage!!! Og som om det ikke var nok – så begyndte han at kravle!!! Vi er helt målløse. Men han knækkede hele koden denne dag. Han kravler blot et enkelt skridt, men det er jo den rigtige vej.

 

Nå, men dagen er lang, når man er så tidlig oppe, så vi syntes, at vi kunne nå mere. Vi kører derfor til byen ved Fox Gletcheren og fortsætter til Lake Matheson, hvor vi spiser frokost. Her kan man sidde med udsigt til Mount Cook, men skyerne er kommet tilbage og skjuler den flotte kæmpe. Det er selvfølgelig ærgerligt, men vi er jo bare super glade for vores oplevelser tidligere på dagen.

 

Vi går de 10 minutter ud til søen, og det er en flot tur gennem regnskov. Der er helt stille ved søen. Der er slet ikke samme mangfoldige fugleliv som i DK, men et par ænder giver os lige en melding! Myggene lagde også mærke til os, så vi skyndte os tilbage. Hvis vejret havde været klart, så havde vi taget turen om søen, for man skulle kunne se bjergene spejle sig i søen på den anden side. Turen ville tage 1½ time, og det er Theo for tung til. Pernille har fortsat problemer med bækkenet, så hun kan ikke bære Theo.

 

Vi er alle trætte og tjekker ind på en campingplads tidligere end ellers: Her flader vi alle ud fulde af alle oplevelserne. Om aftenen begynder det at regne.

Verdens lande

Vælg land:

RejseUniverset

Trænger du til at rejse og opleve noget nyt, så find inspiration og praktiske oplysninger her!

Se eksempler på rejsedagbøger

Partnersites

Copyright RejseUniverset.dk | Kontakt RejseUniverset.dk