Rejsedagbog, En kulinarisk oplevelse - RejseUniverset

En kulinarisk oplevelse

Denne rejsedagbog foregår i Peru og er en del af rejsen 'Marianne & Axel på Verdensomrejse'.

DagbogInfo

Visninger 2034 gange
Opdateret 2005-11-14 05:29:43
Dagbogsindlæg 6. ud af 33 indlæg
Tilføj kommentar til rejsen: Marianne & Axel på Verdensomrejse Tilføj kommentar
Næste dagbogsindlæg: 'Inka-stien til Machu Pichu' Næste
Forrige dagbogsindlæg: '3300 meter hoej paa cocablade Forrige
Peru

RejseInfo

Afrejsedato 2005-10-25
Hjemkomstdato 2006-05-31
Profil sulen
Læs rejsebeskrivelsen: 'Marianne & Axel på Verdensomrejse' Læs Rejsebeskrivelse

Del med andre

Rejsedagbog

Print Print Rejsedagbogen: En kulinarisk oplevelse

Vi er nu i Cuzco, lidt matte i sokkerne pga. hoejden, 3400m, saa det er det hoejeste sted, vi endnu har boet.

 

Det sidst nye der er at berette, stammer fra idag, naermere bestemt fra da vi skulle have frokost. Vi bevaegede os udfra centrum og de mest turistbefaengte restauranter. Det foerte os hen til et sted der soglte marsvin...lune vel at maerke. Jo, jo, det spiser de her. Det vagte Axels ellers manglende appetit. Vi mener begge at det skal proeves. Men Marianne valgte dog at staa over idag og tog
istedet menuen. ( Alle restauranter her har en menu, der som oftes bestaar af en to til tre retter, for en meget billig penge, ca. 6 kr., lunt marsvin koster den naette sum af 16 kr.).
Vi bestile en menu, supa, pollo seco og saa Axels cuy1/2( suppe, toer kylling og 1/2 marsvin).
Den foerste ret der ankom, var det laenge ventede marsvin. Svinet var skaaret igennem paa langs. Det laa der og badede sin snude i en sovs af, ja guderne maa vide hvad, med det ene oere strittende op i vejret og poterne i Axels ris. Saa dukkede Mariannes forret op. En STOR bowle suppe.
Marianne var vaks og rodede lidt rundt i suppen, foer det
foerste soep, og paa bedste Indiana-Jones-vis, dukkede der noget meget uappetitligt op til overfladen. Vi ved endnu ikke hvad det var, men aaaad og vi er ellers ikke kraesne. Saa meget for suppen, den blev staaende usmagt.

Dernaest dukkede Mariannes hovedret op. Det skal lige siges, at herimens sad Axel med meget moeje og besvaer, og proevede paa at finde noget koed paa det stakkels marsvin. Det saa svaert ud.

Naar, men kylling dukkede op og den var som lovet TOER. Derudover var den kold, serveret paa en laekker bund af kold myntesovs og kolde ris. Til alt held var der en kartoffel paa tallerkenen og den var varm. Tilgengaeld var den ogsaa badet i kold myntesovs.
Marianne spiste stort set ikke noget, udover kartoflen, mens Axel derimod kaempede en brav kamp for at faa noget at spise, til stor morskab for os begge.

Der er ikke graenser for hvilke maerkelige kommentarer der
kan fyres over bordet, naar man sidder sammen med en der spiser marsvin!!!

Vi var dog ikke helt uproffecionelle og gjorde os nogle observationer omkring nogle at de ting, man skal vaere opmaerksom paa, naar man kaster sig fraadende over en marsvinsmiddag:

1) Man forbraender mere energi ved at sidde og pille "koedet" fra benene, end man rent faktisk faa ved at indtage den "maengde" koed der maatte vaere.

2) Det mest koedfulde sted paa et marsvin er kinderne.

3) Svinet flytter ikke sine poter fra ens ris, selvom man beder det paent om det.

Og efter at have afsluttet dette lille kapitel af vores rejse, vil vi straks skrive en mail til vores tyske vegetar-ven (onkel-ogsaa-rejsende) Mark og sige, at han roligt kan kaste sig over det der med at spise marsvin. Ved et saadan maaltid kommer han ikke til at bryde sit loefte om ikke at spise koed,
FOR DER ER INTET KOED PAA ET MARSVIN. Samtidig kan han indfri et oenske han laenge har haft, om at spise det dyr han hader mest...Han mener at marsvin er nogle svin, fordi de goer saa mange boern kede af det, da de, som kaeledyr, doer alt for hurtigt. Tydeligvis en traumatiseret fyr, men vi tror at denne information vil hjaelpe ham.

Det var en ret morsom oplevelse, men sjovt nok har Axel ikke rigtig haft appetit siden:-)
Miv, miv miv miv.

Verdens lande

Vælg land:

RejseUniverset

Trænger du til at rejse og opleve noget nyt, så find inspiration og praktiske oplysninger her!

Se eksempler på rejsedagbøger

Partnersites

Copyright RejseUniverset.dk | Kontakt RejseUniverset.dk