RejseUniverset

Lava Tree State Monument og Kumukahi Lighthouse

Denne rejsedagbog foregår i Amerika og er en del af rejsen 'Jorden rundt med Mette og Henning'.

DagbogInfo

Visninger 2040 gange
Opdateret 2009-01-25 18:21:29
Dagbogsindlæg 54. ud af 100 indlæg
Tilføj kommentar til rejsen: Jorden rundt med Mette og Henning Tilføj kommentar
Vis kommentarer' Vis kommentarer (33 stk)
Næste dagbogsindlæg: 'Mauna Kea, verdens højeste bjerg ?' Næste
Forrige dagbogsindlæg: 'Black sand beach, Green sand beach og Ka Lae Forrige
Amerika

RejseInfo

Afrejsedato 2008-09-01
Hjemkomstdato 2009-01-26
Profil Henning
Læs rejsebeskrivelsen: 'Jorden rundt med Mette og Henning' Læs Rejsebeskrivelse

Rejsedagbog

Sov længe og efter morgenmaden kørte vi til Lava Tree State Monument, som er en frodig have hvor lavaen tidligere har løbet lige igennem. Det betyder at der nu er nogle små sorte klippelignende genstande, som er træer der er dækket af størknet lava. Mens vi var i haven, kom der en kraftig byge, så vi var nødsaget til at søge ly tilbage i bilen.

Det stoppede hurtigt med at regne, og vi tog ned til Kumukahi Lighthouse - som er et fyr der lige netop blev skånet af den flydende lava der i 1960 gled lige forbi fyret.

 

Efter det spektakulærer syn tog vi ud for enden af vej 130, hvor vejen flere steder har været oversvømmet af lava - således at man i dag har bygget veje oven på den størknet lava, som periodisk fører tilbage til den oprindelige vej. Fra den nye vej kan man kigge op af bjerget, og se røgen fra det nuværende lava-flow der flyder ned mod havet.

For enden af vejen er der en større p-plads, hvor der er en sti der fører ud til kysten. Her fra er man forholdsvis tæt på det sted hvor lavaen rammer vandet, og sender røgen flere hundrede meter i vejret.

Vi sad ude på udsigtspunktet til det blev mørkt, og efterhånden som det blev mørkere, kunne man se hvordan lavaens farve lyste røgen op .

Efter det blev mørkt kørte vi tilbage til vores lejlighed og fik aftensmad.

Kl 23:30 tog vi der ud igen for at komme tættere på. Vi havde lygter, batterier, vand, snacks og regntøj med. Vi havde fået et tip fra John om at man kunne komme tættere på, hvis man gik om natten. Det skulle dog vise sig, at i nattens mulm og mørke var det meget svært at finde et pejlemærke, så man kunne finde tilbage. Derfor besluttede vi os for at vende om, og da vi næsten var tilbage ved bilen, mødte vi nogle andre der også var ude og vandre. Efter en snak med dem kørte vi retur til vores lejlighed. Var hjemme igen kl 2:30 - og da var vi meget trætte.