RejseUniverset

Seværdighederne i Jaipur

Denne rejsedagbog foregår i Indien og er en del af rejsen 'Jorden rundt med Mette og Henning'.

DagbogInfo

Visninger 2044 gange
Opdateret 2008-09-21 13:18:30
Dagbogsindlæg 14. ud af 100 indlæg
Tilføj kommentar til rejsen: Jorden rundt med Mette og Henning Tilføj kommentar
Vis kommentarer' Vis kommentarer (33 stk)
Næste dagbogsindlæg: 'Ud af Indien' Næste
Forrige dagbogsindlæg: 'Fatehpur Sikri, Bharatpur bird sanctury & Jaipur Forrige
Indien

RejseInfo

Afrejsedato 2008-09-01
Hjemkomstdato 2009-01-26
Profil Henning
Læs rejsebeskrivelsen: 'Jorden rundt med Mette og Henning' Læs Rejsebeskrivelse

Rejsedagbog

Pyha, sikke en dag - der er godt nok mange seværdigheder i Jaipur.

Vi startede kl 9:00, og mødtes med vores trofaste chauffør; "Deepak" (udtales lige som skomærket Rebook, bare med et D først) og en ny guide. Vores guide, i dag, var væsentlig bedre end den første, da det ofte er lidt af en udfordring at forstå engelsk med indisk-accent - den nye guide var klart nemmere at forstå.

Vi startede med at se Hawa Mahal (Vindenes palads), desværre var det regnvejr, så ser altid jo desværre ikke helt så faktastisk ud, som i solskin. Dette billed tog vores guide, bemærk koen der går på gaden i baggrunden (det er helt normalt, da køer er hellige i Indien):

Efterfølgende kørte vi til Amber Fort, som er et rigtig stort og imponerende fæstningsværk med en 16 km. lang mur rundt om:

og midt inden i et stort og flot tempel - Kali Temple:

Efter Amber Fort, kørte vi tilbage mod byen, og kunne fra vejen se Jal Mahal, som er et vand-palads, som ligger midt på en slette i en sø. Dvs. at når der er tørt, så ligger paladset på sletten, og når det har regnet - så ligger det midt ude i en sø - uden adgangsbroer eller lign. Det virker lidt som et fatamogana:

Bagefter kørte vi igennem Jaipurs lyserøde bydel, som i sin tid blev malet denne farve for at ønske Prins Albert velkommen til byen under hans besøg i 1853. Store del af denne bydel er stadig lyserød i dag (lyserød betyder velkommen i Indien):

Efter frokost så vi Jaipur City Palads, hvor kongen af Rajasthan bor:

Ved siden af City Palads, ligger der en stor park, med forskellige geometriske modeller, bl.a. verdens største solur (skulle efter sigende stå i Guiness rekordbog):

Om aftenen slappede vi af, og gjorde os klar til morgendagens tur tilbage til Delhi.