RejseUniverset

Slow-up Basel-Dreiland d. 16. september (37)

Denne rejsedagbog foregår i Schweiz og er en del af rejsen 'Allan og Sanne i Schweiz'.

DagbogInfo

Visninger 2044 gange
Opdateret 2007-10-11 14:55:29
Dagbogsindlæg 36. ud af 41 indlæg
Tilføj kommentar til rejsen: Allan og Sanne i Schweiz Tilføj kommentar
Vis kommentarer' Vis kommentarer (18 stk)
Næste dagbogsindlæg: 'Vandretur ved Pragelpass d. 23. september 2007 (38)' Næste
Forrige dagbogsindlæg: 'Vandretur med Den Danske Klub i Basel d. 8/9-07 (36) Forrige
Schweiz

RejseInfo

Afrejsedato 2006-04-01
Hjemkomstdato 2008-02-01
Profil slaursen76
Læs rejsebeskrivelsen: 'Allan og Sanne i Schweiz' Læs Rejsebeskrivelse

Rejsedagbog

I 2000 blev det først Slow-up arrangement i Schweiz gennemført. Siden hen har der været en stor vækst af arrangement-steder og deltagere. I 2005 år blev Slow-up gennemført 10 steder i Schweiz og havde samlet 310.000 deltagere.

Slow-up blev for første gang gennemført i Basel søndag d. 16. september i år.

Formålet med arrangementet er at få folk op stolene og bevæge sig. Temaerne var samtidig sundhed, Motorløs trafik og regional turisme.

Mellem kl. 10 og kl. 17 havde man så mulighed for at køre en rute på 45 km, der gik gennem Schweiz, Tyskland og Frankrig. Ruten krydsede samtidig grænsen 5 gange og Rhinen 4 gange.  Ruten bestod af en sløjfe på 23 km og en sløjfe på 22 km. Den 45 km. lange strækning blev afspærret for bilerne, og man kunne således i ro forcere de mange kilometer til fods, på inliners eller cykel. Der var ingen start- og mållinie, man kunne stige på og af ruten hvor som helst, det var gratis at deltage og undervejs var der forskellige festpladser med forplejningsmuligheder.

 

Allan og jeg bestemte os for at deltage i løbet. Allan ville cykle og jeg ville køre på inliners. Vi besluttede os for at køre den sløjfe, der var 22 km. og gik igennem Tyskland og Frankrig. Ruten gik således først langs Rhinen, så mod Riehen til Weil am Rhein (Tyskland) over Rhinen til Huningue (Frankrig) og derefter tilbage til Basel og Schweiz.

 

Vi kørte på ruten ved 12.30 tiden og her var der allerede rigtig mange på ruten. Vejret var sommerligt med 25 grader og ingen vind, så det var alle tiders! Der var både børn og voksne med, og de fleste deltog på inliners eller cykler. Vi så dog også nogle enkelte løbe undervejs på ruten. Da alle vejene på ruten var spærret kunne vi køre midt på vejen, hvilket var utrolig fedt, det får man jo ikke så tit mulighed for. Undervejs kørte vi ind på forskellige festpladser for at se, hvad der foregik og holdt således nogle pauser undervejs.

Der var boder m. sunde sportsdrikke, pølser og kulturelle og sportslige tilbud.

 

Vi stoppede bl.a. på Rankhof, der er en stor sportsplads. Dette var hovedfestpladsen. Her kunne man bl.a. slappe af i denne palmeoase:

 

På Rankhof ligger også tennisklubben, hvor vi spiller. Klubben har 4 baner. Her ses banerne og klubhuset:

 

 

Undervejs på ruten var der endda gratis forplejning med sportsdrikke og energibarer fra firmaet Actilife. Det var et stort hit at kunne få slukket tørsten og få lidt ekstra energi. Der var stor trængsel ved forplejningsstationen:

 

 

Her krydser vi en lille flod Wiese udenfor byen Riehen:

 

 

Som det ses her på billedet var det både voksne og børn, der deltog:

 

 

Her er Allan på cyklen:

 

 

Og her er jeg med fuld fart på:

 

 

I Weil am Rhein sang dette kor på festpladsen:

 

 

Her er vi på vej over den nye cykel og gang bro over Rhinen til Frankrig og byen Huningue:

 

Her er vi så nået tilbage til Basel og krydser Rhinen igen:

 

Vi gennemførte sløjfen uden skader og styrt. Da vi nåede tilbage til Rhinen nød vi lige en is på en bænk langs Rhinen, og nød solen inden vi kørte hjem igen. Det var et kanon arrangement, og dagen efter kunne vi læse, at der havde været ca. 40.000 deltagere, så det må siges, at have været et hit.