Rejsedagbog, Washington D.C. på en dag (del 1 af 2) - RejseUniverset

Washington D.C. på en dag (del 1 af 2)

Denne rejsedagbog foregår i Amerika og er en del af rejsen 'Jorden rundt med Mette og Henning'.

DagbogInfo

Visninger 1083 gange
Opdateret 2009-04-01 20:17:26
Dagbogsindlæg 97. ud af 100 indlæg
Tilføj kommentar til rejsen: Jorden rundt med Mette og Henning Tilføj kommentar
Vis kommentarer' Vis kommentarer (33 stk)
Næste dagbogsindlæg: 'Washington D.C. på en dag (del 2 af 2)' Næste
Forrige dagbogsindlæg: 'Harlem og turen til Washington DC Forrige
Amerika

RejseInfo

Afrejsedato 2008-09-01
Hjemkomstdato 2009-01-26
Profil Henning
Læs rejsebeskrivelsen: 'Jorden rundt med Mette og Henning' Læs Rejsebeskrivelse

Del med andre

Rejsedagbog

Print Print Rejsedagbogen: Washington D.C. på en dag (del 1 af 2)

Så gik turen til USA´s regeringsby.

Allan (Hennings bror) havde fortalt at man godt kunne se Washington D.C. på en enkel dag, det lykkes os da også, men vi havde pænt travlt hele dagen .

Vi startede med at tage metroen ud til Pentagon, som er USA´s militære hovedkvarter. Pentagon var en af de bygninger der blev ramt af et fly den 11. september 2001. Flyet var fra American Airlines, af typen Boeing 757 der lettede ved lufthavnen Foster Dulles, som ligger lige ved siden af Pentagon.

11. september 2001 har medført øget sikkerhed mange steder i USA, hvilket også har betydning for turisterne. Her ved Pentagon må man gerne gå langs bygningen, men man må ikke fotografere den. Det viste vi ikke, så kort efter at Henning havde taget et billede af bygningen, kunne vi høre sirenen fra en politibil som holdt ind til siden og fik os til at slette billedet .

Vi gik forbi bygningen (uden at tage flere billeder) ned til Pentagon Memorial, et flot mindesmærke for de 189 personer, der mistede livet ved Pentagon den 11. september 2001.

Der er en forhøjning for hvert menneske, på hver af dem står deres navn indgraveret. De står placeret efter fødselsår, således at man kunne se hvor mange der var 50 år da de døde. Der var nogle i alle aldre, helt fra 1 år til 80 år.

Vi gik fra Pentagon Memorial med en trist fornemmelse.

Vi tog metroen videre til Arlington National Cemetery.

Det er USA´s mest berømte kirkegård, der har over 285.000 gravmæler.

På denne kirkegård ligge også præsident John F. Kennedy, hans kone og bror begravet.

Mette gik hen til den ukendte soldats grav, et kæmpe monument hvor der var helt stille og fredeligt. Efter et stykke tid begyndte klokkerne at ringe og det var tid til vagtskifte. 

Det skulle vise sig at være et lidt anderledes vagtskifte . Der var en ung politimand som skulle lukke vagterne ud og ind af området foran monumentet. Da den ene vagt skulle ud, var politimanden i gang med at tale med nogle turister og havde glemt alt om hans opgave. I sidste øjeblik får han øje på vagten og politimanden må hoppe ned fra en 2 meter høj mur, hvilket betød at han tabte sin pistol og den gik fra hinanden. Han fik vagten ud og bagefter samlede han sin pistol op igen - han havde røde ører . Men han smilede og grinede dog lidt bagefter.

Fra kirkegården har man en flot udsigt over byen.

Fra Arlington National Cemetery gik vi til Lincoln Memorial.

For enden af et 600 meter langt bassin sidder en stor statue af Abraham Lincoln og kigger ud over pladsen. På væggene i marmortemplet hvor statuen er placeret, er der gengivet nogle af Lincolns taler.

Oppe fra trappen af Lincoln Memorial har man en flot udsigt til Washington Monument, der ligger i den anden ende af det 600 meter lange bassin.

Man kan komme op i toppen af monumentet, hvor man har en storslået udsigtet over hele byen. Vi stillede os i kø og efter 10 minutter var vi inde til sikkerhedstjek. Vi havde dog ikke købt billetter, da dette skulle gøres i et lille skur ved siden af. Men den søde vagt sagde at det ikke gjorde noget, så vi kom med op alligevel .

Her ses ned til US Capitol.

Og ned til Lincoln Memorial.

I parken er der også en del andre monumenter og memorials.

Her ses et forholdsvis nyt monument over 2. verdenskrig (Det kan også lige skimtes på billedet ovenfor - den runde cirkel).

Her ses en statue fra Koreakrigen. Soldaterne har et meget bestemt og trist udtryk i øjene.

Vi gik videre til Vietnam Veterans Memorial.

Dette mindesmærke i sort granit, er rejst til minde om de 58.209 amerikanere, der mistede livet under Vietnamkrigen i årene 1958-1975. Alle navnene på soldaterne er mejslet ind i granitten.

Verdens lande

Vælg land:

RejseUniverset

Trænger du til at rejse og opleve noget nyt, så find inspiration og praktiske oplysninger her!

Se eksempler på rejsedagbøger

Partnersites

Copyright RejseUniverset.dk | Kontakt RejseUniverset.dk