Rejsedagbog, Waitomo Caves - RejseUniverset

Waitomo Caves

Denne rejsedagbog foregår i New Zealand og er en del af rejsen 'Den store rejse'.

DagbogInfo

Visninger 2033 gange
Opdateret 2009-02-05 00:03:06
Dagbogsindlæg 16. ud af 37 indlæg
Tilføj kommentar til rejsen: Den store rejse Tilføj kommentar
Vis kommentarer' Vis kommentarer (10 stk)
Næste dagbogsindlæg: 'Wellington - de sidste dage på Nordøen' Næste
Forrige dagbogsindlæg: 'Rotorua Forrige
New Zealand

RejseInfo

Afrejsedato 2008-12-02
Hjemkomstdato 2009-03-27
Profil Den store rejse
Læs rejsebeskrivelsen: 'Den store rejse' Læs Rejsebeskrivelse

Del med andre

Rejsedagbog

Print Print Rejsedagbogen: Waitomo Caves

26                  Pernille og Merle starter dagen med at besøge den første grotte.

Bagefter er det Monicas tur. Grotterne er skabt for mere end 30 millioner år siden og har imponerende drypsten. Det er meget flot. Bagefter besøger vi sammen den mest kendte og besøgte af grotterne. På et tidspunkt bliver vi sat i en båd og sejlet en meget lille tur, og undervejs skal vi være helt stille. I loftet af grotten lyser hundredevis af Glow Worms – nogle orme, som lyser grønt mens de skiller sig af med deres affaldsstoffer! Det var flot at se, men hurtigt overstået. Bagefter shopper vi lidt igen – Pernille og Merle er blevet rigtig gode til det, og Monica tager nemt ved lære! Dagen sluttes af i poolen igen, og her er der endelig en dansk legekammerat igen til Merle. Det var dejligt.

                      Generelt set nyder vi det alle sammen. Det er en stor oplevelse. Indimellem er det også ret hårdt at være på farten på den måde. Vi kan næsten blive helt stressede, fordi der er mange praktiske gøremål ved at bo i autocamper, samtidig skal vi opleve en masse, og de kommende dages programmer skal planlægges og bookes. Da vi stadig var derhjemme, var Pernille og jeg lidt bekymrede over, hvad vi mon skulle få alle aftenerne til at gå med, når børnene var lagt i seng. Det griner vi over nu.

27                  Vi besøger den sidste af grotterne, som viser sig at være den flotteste. Vi nyder turen, men har bagefter også set grotter nok.

Vi starter en lang rejse sydover. Vores mål er Wellington, hvor vi skal sejle fra mod Sydøen den 31. Denne dag gælder det om at komme så langt som muligt. Merle og Monica hygger mens Pernille kører.

                      Vi passerer nogle bjerge, bl.a. ”Mount Doom” fra Ringenes Herre. Desværre hænger der skyer over bjerget, så vi ikke kan se toppen, øv. Vi spiser frokost på en cafe på vejen, og Merle finder en babystol, hvor Theo kan sidde fastspændt. Det er første gang han sidder selv. Det går rigtig fint, og han er meget stolt.

                      Monica har fundet en egnet vandretur i en skov på vejen sydover, i Ohakune. Det bliver vores mål for denne dag. Vandreturen i skoven er meget smuk, og vi nyder den meget. Den skulle kun være på 1 time, og selv om vi går i raskt tempo, tager det os næsten 1½ - og det er for langt for Theo, som skal have mad undervejs, og det er også for langt for Merle, som klarer det fint alligevel.

                     Vi tjekker ind på en campingplads i byen. Byen er nærmest hel-død. Det er et meget populært skiområde, så det ser anderledes ud om vinteren. Vi nyder godt af nyistandsatte badefaciliteter, med varme fra loftet, når man tørrer sig.

28                  Vi vågner med udsigt til øens højeste bjerg, Mount Tongariro. Man kan se, der er sne på toppen.

                     

                      I dag er store køre-dag. Vi skal helst helt til Wellington. Vi starter kl. 10.30 og når frem kl. 18 med en 2-timers frokostpause i byen Bulls! Theo sidder igen i sin egen babystol, og smider alle legetingene på gulvet! Både Merle og Theo klarer den lange køretur rigtig godt. Vi får hørt en masse musik, mest Merles, og så går tiden hurtigere. Vi booker os ind på en parkeringsplads til autocampere, der hører til et hotel. Det lyder umiddelbart kedeligt, men der er en grøn græsplæne, som egner sig fantastisk til at spille fodbold på. Desuden går der bus til byen lige udenfor, og det tager 20 minutter til downtown. Så slipper vi for at have autocamperen med til byen. Og så er der kun 5 km til vores færge den 31. januar.

                      Vi spiser på motellets restaurant, og får fin udsigt. Tjeneren og ”damerne” i receptionen spørger om de må låne Theo. Det får de lov til, og han går på omgang. Bagefter dufter han af fremmed parfume – allerede!!!

Verdens lande

Vælg land:

RejseUniverset

Trænger du til at rejse og opleve noget nyt, så find inspiration og praktiske oplysninger her!

Se eksempler på rejsedagbøger

Partnersites

Copyright RejseUniverset.dk | Kontakt RejseUniverset.dk