Rejsedagbog, Skoleåbning og Nepalesisk dans - RejseUniverset

Skoleåbning og Nepalesisk dans

Denne rejsedagbog foregår i Nepal og er en del af rejsen 'Jorden rundt med Mette og Henning'.

DagbogInfo

Visninger 1003 gange
Opdateret 2008-10-04 17:21:20
Dagbogsindlæg 21. ud af 100 indlæg
Tilføj kommentar til rejsen: Jorden rundt med Mette og Henning Tilføj kommentar
Vis kommentarer' Vis kommentarer (33 stk)
Næste dagbogsindlæg: 'Pokhara og  Sarangkot' Næste
Forrige dagbogsindlæg: 'Rafting og Hotel River Spring Forrige
Nepal

RejseInfo

Afrejsedato 2008-09-01
Hjemkomstdato 2009-01-26
Profil Henning
Læs rejsebeskrivelsen: 'Jorden rundt med Mette og Henning' Læs Rejsebeskrivelse

Del med andre

Rejsedagbog

Print Print Rejsedagbogen: Skoleåbning og Nepalesisk dans

I dag stod vi tidligt op, og forlod Hotel River Spring kl 9:00, hvor vi satte kursen mod Seratar. Seratar er en ganske almindelig og meget lille nepalesisk landsby, med et par hunderede indbyggere. Grunden til at vi skulle til Seratar, var fordi at der skulle indviges en ny skolebygning som er finansieret af danske midler.

Da vi kom til landesbyen, blev vi velsignet (rød plet i panden), fik fine tørklæder og blomsterkrænse på , før vi kunne fortsætte ned af den smukke sti til skolen.

Langs stien var der flotte blomster, og utrolig smukke rismarker og flotte blomster kombineret med alle de glade børn.

 

 

På selve skolen blev vi bænket, og endnu en gang velsignet, så der efterhånden var mere rødt i ansigtet end hud . Der var meget, meget varmt, så det røde begyndte at løbe ned af panden.

Efter et par formelle taler fra skoleledelsen (de fleste på nepaletisk), kunne snoren til den nye bygning blive klippet - og så fik vi set de to nye klasseværelser. Alle børnene var meget spændte på at se den nye skolebygning, og kiggede ganske nysgerrigt ind af vinduerne.

 

Efter indvigelsen af den nye bygning, blev det tid til et nyt ritual. Det nye ritual gik ud på at alle skolebørnene som starter i 1. klasse får en fin hue. Disse huer er strikket af Mettes mormor som sørger for at lave fine garnhuer i forkellige og helt unikke mønstre og farvekombinationer. Det var smadder sjovt at se hvor glade børnene blev for disse huer - ingen tvivl om at det var en stor succes.

 

Efter ceremonien, legede børnene og de små 1. klasses elever beholdt deres fine nye hue på, selv om der var rigtig varmt.

Nu var vores tiden på skolen ved at være forbi, og vi gik retur af stien, hvor man kunne se tilbage til skolen, og se den nye skolebygning.

Vi gik videre over til Mohans forældres hus (Mohan er Per's ven som nu bor i London), for at få frokost. Her blev vi bænket i baghaven (tæt på koen ), og fik serveret en fin lokal frokost - sammen med en iskold Tuborg (meget poplulær øl i Nepal) - så det var noget der kunne bruges .

Efter frokosten, var de lokale kommet over til huset, og satte sig og spillede nepalesisk musik for os. Under musikken så vi nepalesisk dans, og de prøvede naturligvis at få alle os danskere til at danse med - og de grinede godt af de af os der ikke kunne finde takten - og dansede HELT egne veje... .

Efter dansen, som foregik lige midt i den varme eftermiddagssol, gik vi lige en kort tur, og tog nogle billeder af risterrasserne - samt en hytte.

På vores lille gå tur, kom der også en af de lokale busser forbi - hvor man kan se at der både er pladser på 1. og 2. klasse (inde og ude).

Efter hånden var dagen ved at være omme, og vi kørte videre i vores egen bus (den til højre på ovenstående billede) til Pokhara - den næststørste by i Nepal. På vejen til Pokara kunne man se solen gå ned over de høje bjerge i Himalaya. Her ses Fishtail (6993 moh), som er et kendt bjerg i Annapurna-kæden.

Verdens lande

Vælg land:

RejseUniverset

Trænger du til at rejse og opleve noget nyt, så find inspiration og praktiske oplysninger her!

Se eksempler på rejsedagbøger

Partnersites

Copyright RejseUniverset.dk | Kontakt RejseUniverset.dk