Rejsedagbog, Treetops lodge - RejseUniverset

Treetops lodge

Denne rejsedagbog foregår i Kenya og er en del af rejsen 'Jorden rundt med Mette og Henning'.

DagbogInfo

Visninger 1064 gange
Opdateret 2008-09-20 11:17:23
Dagbogsindlæg 7. ud af 100 indlæg
Tilføj kommentar til rejsen: Jorden rundt med Mette og Henning Tilføj kommentar
Vis kommentarer' Vis kommentarer (33 stk)
Næste dagbogsindlæg: 'Lake Nakuru med flamingoer' Næste
Forrige dagbogsindlæg: 'Samburu vildtreservat Forrige
Kenya

RejseInfo

Afrejsedato 2008-09-01
Hjemkomstdato 2009-01-26
Profil Henning
Læs rejsebeskrivelsen: 'Jorden rundt med Mette og Henning' Læs Rejsebeskrivelse

Del med andre

Rejsedagbog

Print Print Rejsedagbogen: Treetops lodge

Næste morgen stod vi atter tidligt op og kørte fra Samburu lodge til Aberdare National Park. På vejen så vi Mount Kenya, som består af flere toppe, bla. den højeste af dem "Batian" på 5.199 m. Da vi kom til Aberdare kørte vi til Outspan Hotel, som er bygget i gammel engelsk stil, med en dejlig frodig have. Her spiste vi frokost, hvorefter vi alle 14 (som var med på vores safaritur, bestående af 2 russer, 10 englændere og os to) blev samlet i en stor bus og kørt til Treetops. Dette hotel er især kendt for beliggenheden. Det blev bygget i 30'erne og der er et vandhul på hver side af hotellet, her findes der også salt i jorden. Vildtet kommer både for at slukke tørsten og for at slikke saltet. Treetops er som navnet hentyder bygget oppe på nogle træsøjler (som i en trætop). I gamle dage var det faktisk bygget i en trætop, men bestod kun af to rum. Det nuværende hotel er bygget rundt om flere træer, og er også kendt for at den engelske prinsesse Elizabeth boede hér, den nat hendes far døde og hun blev Dronning af England. Da vi ankom til Treetops blev vi sat af ca. 300 meter fra hotellet. Vi skulle gå det sidste stykke vej frem til treetops. Det var lidt uhyggeligt at tænke på, at man gik ude blandt dyrerne, for hver 100 meter var der nogle skure man kunne løbe ind i, hvis der kom nogle dyr. Det begyndte samtidigt at tordne. Men vi kom da frem til treetops

Fra hotellets store vinduer og mange terrasser kunne man sidde og se ud på dyrerne. Om natten kom der spot på vandhullet. Der var også andre turister i treetops, omkring 50 i alt. Da det var begyndt at regne, satte vi os inde, sammen med nogle af englænderne og fik en øl, mens vi så ud på vandhullet. Der kom nogle bøfler og vandbukke forbi og drak af vandhullet.

Mens vi sad og så ud på vandhullet, fortalte en af guiderne, Steven om nogle af dyrerne, især om elefanterne.

De 14 fra vores tur spiste aftensmad (5 retter) ved et langt bord. Da vi var ved at være færdige fik vi besked på at der var elefanter ved vandhullet. Vi skyndte os ud og så de to hanelefanter. Vi havde lært af Steven at se forskel på han- og hunelefanter. Han lærte os også at hanelefanter ikke har en særlig god hukommelse, hvorimod at det har hunelefanterne . Elefanterne stod og drak vand fra et lille kar med frisk vand, de kunne især godt lide at drikke fra det sted hvor vandet blev pumpet ud i karret. Her stod de og hyggede sig i ca. 1 time.

Efter noget tid gik vi ned i vores værelse/kahyt, som bestod af et meget lille rum, med to senge og et natbord. I hele hotellet var der kun to toiletter. Hotellet var bygget op omkring nogle træer, der er således nogle gamle træer der går op igennem hotellet. Her ses gangen med vores værelser, der ligger side om side.

På værelset var der installeret en slags alarm, der buzzede når der var vilde dyr der nærmede sig vandhullet. Der sad en mand og holdt udgik hele natten.

Et buzz = Hyæne
To buzz = Leopard
Tre buzz = Næsehorn
Fire buzz = Elefant 

Da vi var gået ned på vores værelse og Henning var næsten faldet i søvn og Mette lå og læste, hørte vi det første buzz, det var kun et, så det betød at det var en hyæne. Vi skyndte os i tøjet (det var med at skylde sig, for dyrerne ventede jo ikke). Vi kom op og så en hyæne gå rundt om hotellet og forsvinde ud i mørket. Vi gik atter i seng. Næste buzz kom et par timer senere (ca. kl. 2.00) denne gang var det tre buzz, altså et næsehorn. Dette var dog helt nede i den anden ændre af vandhullet og var svær at se. Resten af natten sov vi uden flere buzz.

Verdens lande

Vælg land:

RejseUniverset

Trænger du til at rejse og opleve noget nyt, så find inspiration og praktiske oplysninger her!

Se eksempler på rejsedagbøger

Partnersites

Copyright RejseUniverset.dk | Kontakt RejseUniverset.dk