Rejsedagbog, Herbstmesse d. i Basel 28. oktober (14) - RejseUniverset

Herbstmesse d. i Basel 28. oktober (14)

Denne rejsedagbog foregår i Schweiz og er en del af rejsen 'Allan og Sanne i Schweiz'.

DagbogInfo

Visninger 1027 gange
Opdateret 2006-12-19 17:15:59
Dagbogsindlæg 14. ud af 41 indlæg
Tilføj kommentar til rejsen: Allan og Sanne i Schweiz Tilføj kommentar
Vis kommentarer' Vis kommentarer (18 stk)
Næste dagbogsindlæg: 'November og December i Basel 2006 (15)' Næste
Forrige dagbogsindlæg: 'Besøg af Linda, Dennis og Jonas - 20.-25. oktober (13) -tekst og billeder følger senere Forrige
Schweiz

RejseInfo

Afrejsedato 2006-04-01
Hjemkomstdato 2008-02-01
Profil slaursen76
Læs rejsebeskrivelsen: 'Allan og Sanne i Schweiz' Læs Rejsebeskrivelse

Del med andre

Rejsedagbog

Print Print Rejsedagbogen: Herbstmesse d. i Basel 28. oktober (14)

Hvert eneste år er der Herbstmesse (Efterårsmessen)  i Basel, og i år var det fra d. 28. oktober -14. november.

 

Messen går helt tilbage til d. 14. juli 1471, hvor Kejser Friedrich III på Rigsdagen tildelte Basels borgmester Hannsen von Berenfels retten til for evig tid at holde 2 messer om året, en om foråret og en om efteråret.

Forårsmessen blev opgivet i 1494, men Basel Herbstmesse fortsatte, og er i dag det ældste og største årsmarked i Schweiz.

Markedet begynder 14 dage før Sankt Martinstag. Den starter traditionelt lørdagen før den 30. oktober. Messen bliver startet kl. 12 med ringen af kirkeklokkerne i Sankt Martins kirken. Markedet har åbent fra kl. 12-20, nogle steder er der åbent helt til kl. 22.

Messen er spredt rundt om i byen, og der er forskellige forlystelser og boder hvert sted. Det største marked med boder er på PetersPlatz, hvor det bugner af forskellige ting og sager, man kan købe. Allan og jeg synes dette marked var det bedste sted i byen. Der var utrolig mange boder med markeds- og kunsthåndværk. Der var også en masse markedsrestauranter, hvor man kunne købe schweiziske madspecialiteter såsom grillpølser, schweiziske ostemåltider såsom Raclette og Alplermakaroni. Der var også boder med godter med småkager, kager osv.

De andre steder i byen er der også nogle boder, men her er der også en masse forlystelser til enhver aldersgruppe. Der er de helt vilde forlystelser, som man får brækfornemmelser af bare ved at være tilskuer. Så er der også en masse forlystelser til børn og mere fredelige forlystelser.

Samtidig med Herbst-messen var der også en Herbstwarenmesse, som dog kun varer 14 dage. Det er en udstillingsmesse, hvor der man kan se og købe en masse forskellige varer.

Denne messe var delt op i nogle forskellige ”verdener” f.eks. ”HaushaltsWelt”, hvor der var hårde-hvidevarer, husholdningsmaskiner osv. Der var en ”WohnWelt” med sofaer, stole, border osv. Der var også en ”SportsWelt”, hvor der en masse ski- og vinterudstyr og man kunne prøve at spille curling. Der var en ”FamilienWelt", hvor børnene f.eks. kunne lege. Der var en ”GoumetWelt” med en masse spisesteder med god mad. Denne messe var i 4 etager, så vi var godt træt efter at have set det meste af messen.

Der var også en vinmesse, der også varede næsten 14 dage. Den var vi godt nok ikke inde og besøge, men her kunne man se og prøve en masse forskellige vine fra Schweiz, Frankrig osv.

 

Lørdag hvor Herbst-messen startede, besluttede vi os for, at vi ville opleve Herbstmessen på første hånd, så vi cyklede først til pladsen ved Münster-kirken.

Vi prøvede kun en af de mange forlystelser, nemlig pariserhjulet, da stod på pladsen ved Münster-kirken. Det var et kæmpestort pariserhjul, og det rakte over Basels tage. Det var en meget flot tur, og vi kunne se hele Basel derfra.

 

Her ses pariserhjulet:

 

Så er vi kommet op i pariserhjulet og her er udsigten ned på pladsen ved Münster-kirken: 

 

 

 

 

Herover ses Münster-kirken, der står flot ved Rhinen.

 

Her er udsigten den anden vej ad Rhinen.

 

Senere blev det tid til, at vi skulle have lidt frokost. Vi bestemte os for en grillpølse med brød til, som vi nød med udsigt til Rhinen.

 

Her ses Allan i gang med frokosten

 

Vi cyklede senere på dagen hen til Petersplatz, hvor de fleste boder var. Det var noget af et syn, der mødte os med alle de hyggelige små boder, der var stillet op. Mange af boderne var pyntet flot op til lejligheden.

 

Her ses endnu nogle af boderne, hvor man bl.a. kunne købe schweiziske småkager og Biber-honningkager:

 

 

 

Her ses Allan foran en af de små boder. I denne bod kunne man købe krydderier:

 

 

 

Her i denne bod, var der en masse små og store figurer, der var lavet i ler. Det lignede, at de var skåret ud i træ, og de var utrolig flotte og sjove. Vi købte to små af svampene til os selv.

 

Her ses Allan igen spise, hvor han prøver den schweiziske specialitet Raclette (smeltet ost) med kartofler, perleløg og asier. Det er en meget velsmagende ret:

 

 

Herunder ses pariserhjulet fra en af Basels broer:

 

 

Verdens lande

Vælg land:

RejseUniverset

Trænger du til at rejse og opleve noget nyt, så find inspiration og praktiske oplysninger her!

Se eksempler på rejsedagbøger

Partnersites

Copyright RejseUniverset.dk | Kontakt RejseUniverset.dk